Thuisfrontcommissie

In oktober 2022 worden Peter en Arianne Hout namens ZGG uitgezonden naar Albanië. Dit betekent dat de gemeente van Elspeet een zendende gemeente is geworden. Naast de plaatselijke zendingscommissie (PZC) is er een thuisfrontcommissie (TFC) opgericht om de betrokkenheid op het zendingswerk van Peter onder de gemeenteleden te bevorderen. De TFC bestaat uit vijf gemeenteleden en is opgericht met de taak om het meeleven met familie Hout te stimuleren en in praktische zin ondersteuning te bieden tijdens de opleidingsperiode, de uitzending, verlofperiodes en na repatriëring. Zo kan Peter zich volledig richten op zijn taak en mag gezamenlijk biddend uitgezien worden naar de vrucht op dat werk.

De ondersteuning door de TFC kent verschillende aspecten, zoals:

  • Het onderhouden van goed contact met de uitgezonden werker;
  • Het geven van praktische, morele, geestelijke en (indirect) financiële steun;
  • De gemeente informeren over de werker, zodat de gemeente betrokken is én blijft bij het werk en het welbevinden van de werker, door middel van de kerbode;
  • Het fungeren als schakel tussen de plaatselijke gemeente, betrokkenen en de werker, door middel van de rondzendbrief;
  • In de gemeente aandacht vragen voor gebed voor de werker.

Meer informatie over dit zendingswerk is ook te vinden op de website van de Zending Gereformeerde Gemeenten.

De TFC zal ongeveer drie keer per jaar een nieuwsbrief  verspreiden, namens Peter en Arianne, aan gemeenteleden en betrokkenen. Mocht u zich hiervoor willen aanmelden dan kan dit via onderstaand formulier.

    [cf7ic]